NAŠE OSVĚDČENÉ TIPY PRO IMUNITU

Článků a informací o tom, jak posílit náš imunitní systém je všude dost.

Základem by samozřejmě mělo být:

  • Nekouřit a nepít nadměrné množství alkoholu
  • Dodržovat pitný režim
  • Zdravá strava bohatá na ovoce a zeleninu
  • Cvičení
  • Vyhýbaní se stresu
  • Dostatek spánku
  • Dodržování hygieny rukou 

Teorii asi každý z nás zná, ale velmi zřídka se najde někdo, kdo by veškeré tyto zásady dodržoval. Vzhledem k tomu, že se nacházíme na e-shopu s kvalitními doplňky stravy, tak si tedy pojďme říct, jak můžeme podpořit náš imunitní systém s nimi.

Na správném fungování imunitního systému se podílí celá řada látek. Vědecké studie poukazují že:

  • Je nutný adekvátní příjem vitamínů a minerálů.
  • Nedostatek mikroživin potlačuje imunitní funkce a to zapřičiňuje zvýšenou náchylnost k infekcím. Infekce zase zhoršují nedostatek mikroživin snížením příjmu živin, zvýšením ztrát a tak to funguje stále dokola.
  • Se stárnutím lze v imunitním systému pozorovat různé změny, které se projevují slabou imunitní reakcí a zvýšenou náchylností k infekcím.
  • Antioxidanty, vitamíny a stopové prvky působí proti potenciálnímu poškození způsobené volnými radikály a stimulují funkci imunitních buněk.
  • Adekvátní příjem vitamínů C, D, A, B6, B12, kyseliny listové, E a minerály selenu, zinku, mědi a železa podporuje správnou imunitní odpověď – vrozenou imunitou. Nedostatečný příjem těchto vitamínů a minerálů může celkově vést k potlačené imunitě, která je náchylná k infekcím. 

Důležité je vědět, co konkrétního po daném přípravku chceme. Tudíž si položte otázku, zda chcete podpořit svou imunitu dlouhodobě (například po celou dobu zimy) a nebo zda potřebujete rychlou pomoc.

 

Co nyní potřebujete?

1.    Chci svou imunitu podpořit DLOUHODOBĚ (jsem nyní zdravý)

Základ:          Užívejte vitamín C – ten nejúčinnější je lipozomální LIPO C ASKOR

Doplňujte dostatečně vitamín D3 - AXONIA OROFAST VITAMIN D3

 

Chci víc:        Dopřejte si D3 a laktoferin - FEMORALEX Forte

Zaměřte se na imunoglobuliny - Kravské či kozí kolostrum

Dopřejte si kúru užívání symbiotikaLACTOCARE

 

2.    Potřebuji pomoc HNED (jsem unavený a „něco na mě leze“)

Rychlá pomoc:       Extra síla přírodních vitamínů B, embliky lékařské a základní složky potřebné pro správné fungování imunity - STRONGIMUN       

Urychlení  rekonvalescence - Kravské či kozí kolostrum

V případě oslabené imunity je nezbytné začít tělu dodávat látky, které mu pomohou zvýšit obranyschopnost – Vitamín C a Vitamín D.

 

Které složky jsou pro imunitu a vitalitu nejpřínosnější a proč?

Vitamín CZáklad pro správné fungování imunity. Aktivuje totiž bílé krvinky, které hrají důležitou roli v boji proti nemocem. Lipozomální forma vitamínu C je pro organismus vůbec ta nejlepší volbaLIPO C ASKOR

(Zdroje: čerstvé ovoce a zelenina, brambory, játra)

 

Vitamín D3Zvyšuje obranyschopnost imunitního systému a pomáhá blokovat vstup viru do buňky. Měl by se užívat především v zimních měsících, kdy nemáme dostatek slunečního záření. Doporučujeme AXONIA OROFAST VITAMIN D3 – patentovaná nanoemulze poskytuje tu nejlepší vstřebatelnost.

Více o D3 ZDE

(Zdroje: rybí tuk, játra, vaječný žloutek, máslo, UV záření)

 

Zinek - Dostatek tohoto minerálu výrazně snižuje vznik infekcí a rovněž jako vitamín C a D3 podporuje imunitní systém.Vyšší dávku zinku naleznete v přípravku JAMISEON Zinek 25mg.

(Zdroje: maso, sýry, vejce, luštěniny, obiloviny)

 

Laktoferin - Je mnohostranně účinný -  podílí se na transportu železa v organismu a pomáhá tak držet na uzdě přemnožení škodlivých bakterií. Mnoho studií poukazuje na antivirové, antimikrobiální a antioxidační účinky. Je to jeden z nejmocnějších pomocníků imunity! Nové studie zaměřené na Covid19 popisují antivirový účinek laktoferinu, který pomáhá zabraňovat vstupu viru do buňky a také schopnost vázat se přímo na virové částice a odklonit je od cílové buňky. Velkou porci laktoferinu vám přiáší FEMORALEX Forte.

(Zdroj: kolostrum)

 

Imunoglobuliny – Jsou protilátky, které pomáhají imunitnímu systému, aby identifikoval, bojoval a neutralizoval neznámé objekty (bakterie a viry). Užívání imunoglobulinů je nezbytné pro pasivní imunitu nově narozených savců po porodu. Kozí kolostrum nebo Colenter LD jsou u nás nejlepší zdroje imunoglobulinů.

(Zdroj: kolostrum)

 

Symbiotikum – Ve střevech sídlí až 70% imunitních buněk, a proto je nezbytné mít dostatek prospěšných bakterií (probiotikum) a vlákniny (prebiotikum). Náš přípravek LACTOCARE obsahuje velmi odolný probiotický kmen a speciální vlákninu, která je vhodná i pro pacienty s gastrointestinálními problémy (Crohnova choroba apod.).

(Zdroje: Probiotikum: kefír, jogurt, acidofilní mléko,podmáslí, kysané zelí, kvašené okurky, kimchi… Prebiotikum: jablka, meruňky, čekanka, cibule, pórek, luštěniny…)

 

Vitamín A - Nedostatek vitaminu A zhoršuje jak vrozenou imunitu (regeneraci sliznice), tak adaptivní imunitní odpověď na infekci, což vede ke snížené schopnosti působit proti patogenům. JAMIESON A+D3 poskytuje adekvátní množství vitamínů A a D3.

(Zdroje: játra, vaječný žloutek, máslo, mléko, betakaroteny v červené zelenině, žlutém ovoci a tmavé zelenině)

 

Vitamíny B – Účinně přispívají ke snížení únavy a vyčerpání. Sílu koncentrátu přírodních vitamínů B (z naklíčené pohanky) naleznete v přípravku STRONGIMUN nebo také v JAMIESON VITAMÍNY B6 + B12 A KYSELINA LISTOVÁ.

(Zdroje: kvasnice, luštěniny, slupky obilovin, mléko, maso, sója, vnitřnosti…)

 

Omega 3 – Při dlouhodobém užívání posilují imunitu a působí protizánětlivě. JAMIESON OMEGA-3 SELECT vám přináší velké množství EPA a DHA, tak aby byl garantovaný příznivý účinek.

A pro vaše děti je vhodný JAMIESON OMEGA-3 KIDS GUMMIES

(Zdroje: losos, vejce, sardinky, tresčí játra, vlašské ořechy, chia semínka…)

 

Koenzym Q10 – Pomáhá chránit buňky před degradací. Má schopnost stimulovat imunitní systém a napomáhat tak správné tvorbě protilátek. Konezym Q10 vám přinášíme od kanadského výrobce Jamieson.

(Zdroje: hovězí srdce, játra, ledviny, špenát, brambory, sojové boby)

 

Železo – Je důležité pro tvorbu krevních složek a tím přispívá ke správnému fungováni imunity. Přípravek FERROCENTO C vám zajistí tu nejlepší vstřebatelnost bez zažívacích obtíží. POZOR, nemělo by se užívat v průběhu onemocnění.

(Zdroje: játra, maso, vaječný žloutek, zelenina, ovoce)

 

Stále si nejste jisti co je pro vás to pravé ořechové?

Nevadí, napište nám na info@vitagen.cz nebo do chatu. Rádi vám pomůžeme s výběrem!

 

 

Zdroje:

https://www.karger.com/Article/Abstract/107673

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7390755